«Ένα κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ χωρά στη Δημοκρατική Συμπαράταξη» εκτιμά ο Μαργαρίτης Θόδωρος,  μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜ.ΑΡ

Την Δευτέρα  το απόγευμα στο Ξενοδοχείο Γαλαξίας στην Καβάλα,  συγκροτήθηκε  το Περιφερειακό Συντονιστικό Όργανο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για την Ανατολική Μακεδονία & Θράκη. Της διαδικασίας συγκρότησης προηγήθηκαν  ομιλίες-πολιτικές εισηγήσεις από τους Μαργαρίτη Θόδωρο μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜ.ΑΡ., Εδιάρογλου Χριστόφορο στελέχους από τις ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΩΝ & Κεφαλίδου Χαρας βουλευτού Δράμας  του ΠΑ.ΣΟ.Κ. μέλους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.  Η όλη εκδήλωση ήταν πολυπληθής  και χαροποίησε ιδιαίτερα τους εκπροσώπους του κόμματος στην Καβάλα. Στην ομιλία του  ο κ. Μαργαρίτης Θόδωρος  δήλωσε προβληματισμένος για την χώρα μας καθώς φαίνεται ότι μπαίνει σε περιπέτειες δεδομένου ότι με τη στάση της κυβέρνησης οδηγούμαστε σε λήψη νέων μέτρων. Πρόσθεσε δε πως η 2η αξιολόγηση έφυγε στην συνεδρίαση του Eurogroup που σημαίνει καθυστέρηση οπόταν η χώρα μας θα χάσει το τρένο της ποσοτικής χαλάρωσης. Όταν το καλοκαίρι θα πρέπει να πληρώσει η Ελλάδα μία σειρά ομολόγων κάτι που για τον ίδιο σημαίνει ότι είτε η κυβέρνηση μπήκε στον πειρασμό να οδηγήσει σε περιπέτειες την χώρα είτε ότι θα προχωρήσει σε άτακτη υποχώρηση και ο ελληνικός λαός θα πληρώσει το τίμημα. Καταληκτικά ανέφερε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχουν οδηγήσει την χώρα σε τραγικό αδιέξοδο.

Ο κ. Μαργαρίτης έκανε συμπληρωματικές δηλώσεις για την πολιτική κατάσταση τονίζοντας αρχικά σε ό,τι αφορά τις εκλογές ότι   «Νομίζω ότι η επιλογή έχει σχέση κυρίως με τις διεθνείς εξελίξεις στην Ευρώπη. Φαίνεται ότι ο πρωθυπουργός κατάφερε κι έθεσε ένα δίλημμα, ή νέο πακέτο μέτρων  ή μνημόνιο. Κατά συνέπεια οι εκλογές εξαρτώνται κυρίως από την πορεία των διαπραγματεύσεων και τις επιλογές που θα κάνουν οι δανειστές. Δεν μπορώ να τις αποκλείσω. Δεν ξέρω τι θα αποφασισθεί».

ΜΕ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

Στη συνέχεια τον ρωτήσαμε εάν μπορεί να συμμετέχει στη Δημοκρατική Συμπαράταξη και με ποιες προϋποθέσεις ο ΣΥΡΙΖΑ και απάντησε ότι  «Προφανώς ένα κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ χωράει, αρκεί να υπάρξει μία σοβαρή προγραμματική και πολιτική μετατόπιση, ένας ειλικρινής επαναπροσδιορισμός διότι η αλήθεια είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μας έχει μπερδέψει. Ξεκίνησε από μια ρητορική υπεραριστερή, σήμερα εφαρμόζει μία πολιτική υπερσυντηρητική, στο δρόμο θέλει να έχει σχέση με την ευρωπαϊκή σοσιαλιστική ομάδα. Κατά συνέπεια υπάρχει ανάγκη να προσδιορισθεί τι είναι. Θέλω να πω ότι πρώτα αποφασίζεις ποιος είσαι και μετά κοιτάς με ποιους θα μιλήσεις. Στην επαρχία και όχι στην κορυφή τώρα κάνουμε μια προσπάθεια που έχει διαφορετικές προελεύσεις.

Γιατί όσοι συμμετέχουν προέρχονται από διαφορετικές προελεύσεις και θέλουν ένα σύγχρονο σοσιαλιστικό χώρο να δημιουργήσουν. Κατά συνέπεια δεν πρόκειται για έναν περίπατο. Χρειάζονται και προσπάθειες και αγώνες. Απλά η συνειδητοποίηση ότι η σοσιαλδημοκρατία αποτελεί το πιο λεπτό και αποτελεσματικό ιδεολογικό προοδευτικό ρεύμα στην Ευρώπη και τη μόνη περίπτωση που συγκεντρώνει ενδιαφέρον για το κοινωνικό και οικονομικό μοντέλο στην μεγάλη ευρωπαϊκή διαδρομή και αυτές οι παραγωγικές συσπειρώνουν έναν κόσμο για να βάλουν εκτός τους εγωισμούς και να προχωρήσουμε  σε μια μεγάλη σοσιαλδημοκρατική παράταξη».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *