Ένα βήμα μπροστά για τον επιχειρηματία της Καβάλας υπόσχεται η νέα διοίκηση του Επιμελητηρίου Καβάλας που ανέλαβε την Τετάρτη

Νέος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας επισήμως από την Τετάρτη ο κ. Μάρκος Δέμπας που παρέλαβε από τον προκάτοχό του κ. Άγγελο Τσατσούλη. Ο κ. Δέμπας δεσμεύτηκε σε δηλώσεις του ότι θα προσπαθήσουν να βάλουν ένα λιθαράκι για να βελτιώσουν το επιχειρηματικό περιβάλλον στην Καβάλα. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «μετά από δώδεκα χρόνια προεδρίας του Άγγελου Τσατσούλη έγινε η παράδοση – παραλαβή, το τυπικό της διαδικασίας, στη νέα διοίκηση που προέκυψε μετά τις εκλογές του Δεκεμβρίου. Κι από κει και πέρα αναλαμβάνουμε μεγάλες ευθύνες σε δύσκολους καιρούς και εποχές και για την επιχειρηματικότητα και τον επιχειρηματία του νομού μας, αλλά και γενικότερα για τη χώρα μας. Ευελπιστούμε ότι η νέα διοίκηση και αυτό έχουμε υποσχεθεί έτσι κι αλλιώς όλοι μαζί, ότι θα κατορθώσουμε κάτι καλό, ένα βήμα μπροστά, να μπορέσουμε κι εμείς να βάλουμε ένα λιθαράκι για τον επιχειρηματία και την επιχειρηματικότητα του νομού μας».

330 ΧΙΛΙΑΔΕΣ

Αναφορικά με το ποσό των 330 χιλιάδων ευρώ που άφησε στα ταμεία του Επιμελητηρίου ο Άγγελος Τσατσούλης, ο κ. Δέμπας σχολίασε πως «είναι στα δεδομένα της χρηστής διοίκησης που υπήρξε τα προηγούμενα χρόνια. Ουσιαστικά γίνεται μια παρακαταθήκη όχι μόνο στο ταμειακό υπόλοιπο, αλλά ουσιαστικά κι όλης της ακίνητης περιουσίας που πρέπει από δω και πέρα να την εκμεταλλευτούμε ακόμα καλύτερα ώστε να προσδώσει περισσότερα οφέλη για το Επιμελητήριο. Είναι από κει και πέρα βέβαια όχι μόνο θέματα οικονομικής διαχείρισης, είναι θέματα καθημερινότητας του επιχειρηματία, θέματα του πώς θα βελτιώσουμε την επιχειρηματικότητα, πώς θα αναπτύξουμε το Νομό Καβάλας ακόμα περισσότερο, είναι θέματα τα οποία θέλουμε από το πρώτο κιόλας διάστημα να δώσουμε το στίγμα μας και πιστεύω πολύ σύντομα θα δούμε πράγματα που θα βελτιώσουν αυτήν την εικόνα».

ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Για το Εκθεσιακό Κέντρο ανέφερε πως «σίγουρα είναι ένα από τα σημεία για τα οποία έτσι κι αλλιώς αναλώσαμε αρκετό χρόνο στην προεκλογική μας περίοδο. Είναι ένα στοιχείο το οποίο μπορεί να δώσει προστιθέμενη αξία στο νομό, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Είναι αρκετά άλλα στοιχεία που πρέπει να δούμε και νομίζω ότι μέσα από τη σωστή σκέψη και διαχείριση θα κατορθώσουμε να κάνουμε πέντε πράγματα τα οποία θα φανούν άμεσα».

ΕΙΡΗΝΙΚΟ ΚΛΙΜΑ

Αναφερθείς στην αναγκαιότητα να επανέλθει το ειρηνικό κλίμα στο φορέα, όπως τόνισε και ο κ. Τσατσούλης, ο κ. Δέμπας σχολίασε πως «νομίζω ότι είναι μια σωστή τοποθέτηση. Πραγματικά το προεκλογικό κλίμα ήταν πολύ σκληρό. Δυστυχώς κάποιοι είχαν αποφασίσει ότι θα πρέπει να κινηθούν σε έναν προεκλογικό αγώνα λες και έχουμε βουλευτικές ή δημοτικές εκλογές. Αυτή ήταν η δική τους απόφαση και σκέψη. Ευτυχώς βέβαια ο επιχειρηματίας αποφάσισε το σωστό και το δίκαιο, ότι μόνο με θέσεις, προτάσεις, δομημένες σκέψεις και λύσεις μπορούμε να πάμε μπροστά. Από κει και πέρα δεν χωράνε στον επιχειρηματικό κόσμο και στον επιχειρηματία ύβρεις, λαϊκίστικες εκφράσεις για λόγο που ακόμα και σήμερα εγώ δεν έχω καταλάβει, για ποιο λόγο ανέβηκαν τόσο οι τόνοι στις εκλογές του Επιμελητηρίου. Αυτό βέβαια είχε ως αποτέλεσμα να πληγεί ο επιμελητηριακός θεσμός, στην Καβάλα τουλάχιστον, γιατί σε άλλα Επιμελητήρια δεν είχαμε τέτοιες εικόνες. Από κει και πέρα αυτό ακριβώς το πλήγμα πρέπει να το επουλώσουμε και πιστεύω ότι και οι επικεφαλής τουλάχιστον των άλλων δύο συνδυασμών να το έχουν καταλάβει, να έχουν κάνει την κριτική τους, να έχουν πάρει τα μηνύματα του Καβαλιώτη επιχειρηματία και από κει και πέρα πραγματικά με ειλικρίνεια να σκύψουμε πάνω στα προβλήματα και από κοινού να προχωρήσουμε σε προτάσεις, σε λύσεις, σε θεσμικές ενέργειες που θα μας βγάλουν από το αδιέξοδο. Και κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα και μετά με έπαιρναν τηλέφωνο άλλοι πρόεδροι κι  όχι μόνο από τους όμορους νομούς και ρωτούσαν τι συμβαίνει στην Καβάλα. Δώσαμε μια άσχημη εικόνα για όλο τον Επιμελητηριακό θεσμό που δεν πρέπει και δεν ευσταθεί. Δεν είναι σωστό και δίκαιο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *