«Ένας χρόνος είναι το φυσιολογικό για να τελειώσει μία μελέτη» δήλωσε ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, αναφερόμενος στην πεσμένη γέφυρα

Το θέμα της πεσμένης γέφυρας είναι από τα βασικότερα θέματα με τα οποία καταπιάστηκε ο δήμαρχος Καβάλας κ. Θεόδωρος Μουριάδης από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του. Προχθές μάλιστα εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση.

Ο κ. Μουριάδης δήλωσε ότι «στην ανακοίνωση που έβγαλα αναφέρω ότι θέλει ένα χρόνο για να τελειώσει η μελέτη. Το ξέρουμε ότι θέλει τόσο. Η πρώην δήμαρχος κα Τσανάκα είναι όλο πληροφορίες οι οποίες κατά πόσο είναι σωστές το διαπιστώνουμε όλοι. Η μελέτη θέλει ένα χρόνο.  Την Παρασκευή θα έχω επαφή με την Εγνατία Οδό ΑΕ. Μιλάω με το τμήμα που έχει αναλάβει τη μελέτη. Οπότε πληροφορούμαστε και για τους χρόνους και για την προσπάθεια των μελετητών, να το τελειώσουν σε νωρίτερο από ένα χρόνο αλλά ο χρόνος ο φυσιολογικός είναι σε ένα χρόνο να τελειώσει η μελέτη. Δεν είναι εύκολο πράγμα να κάνεις μία μελέτη, είτε το μπαζώσεις, είτε δεν το μπαζώσεις. Διότι όταν το μπαζώνεις πρέπει να κάνεις έρευνα και στη θάλασσα να μπεις. Χρειάζεται μία μελέτη των κυμάτων μήπως επηρεαστεί η ακτή. Είναι πολλά αυτά που χρειάζονται, δεν είναι απλά κάποια πράγματα στο θέμα των μελετών».

ΑΥΞΗΣΗ ΤΕΛΩΝ

Για τα δημοτικά τέλη είπε ότι «σε όλους τους δήμους θα αυξηθούν. Κι αυτό διότι είναι το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων που όλοι οι δήμοι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν με τα χρήματα που παίρνουν μέχρι τώρα από τους δημότες. Εμείς θα πληρώνουμε στη ΔΙΑΜΑΘ για τη διαχείριση απορριμμάτων 2 εκατομμύρια περίπου. Και με το εργατικό να ξεπερνάει τα 3 εκατομμύρια, φτάνουμε στα 5 εκ. ευρώ. Υπάρχει το ρεύμα στο 1,5 εκατομμύριο, πάμε στα 6,5 εκ. ευρώ. Με τα χρήματα που παίρνουν οι δήμοι από τους δημότες αυτήν τη στιγμή δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν κι επειδή ο νόμος θέλει έσοδα κι έξοδα να είναι ισοσκελισμένα, δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά. Έτσι θα ανέβουν τα τέλη. Στο Δήμο Καβάλας προσπαθούμε όσο το δυνατόν να είναι λιγότερο. Θα τελειώσουμε εντός των ημερών, θα το δώσουμε στους αρχηγούς των παρατάξεων να πουν κι αυτοί την άποψή τους και να μπορέσουμε να το φέρουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Έχουμε πολλή δουλειά για τα απορρίμματα, διότι αυτά τα 2 εκατομμύρια ευρώ  μπορούνε να μειωθούν. Αλλά πρέπει να κάνουμε σωστή ανακύκλωση. Να σταματήσουμε να πετάμε ανεξέλεγκτα τα μπάζα διότι στο τέλος όλοι θα το πληρώσουμε. Ο ρυπαίνων πληρώνει, αυτή είναι η φιλοσοφία του καινούργιου νόμου.

Το έχουμε παραχωρήσει στη ΔΙΑΜΑΘ. Το ότι έχουμε τη διαχείριση, μας μειώνει το ποσό που θα έπρεπε να πληρώσουμε στη ΔΙΑΜΑΘ. Αν δεν είχαμε και το ΧΥΤΑ τα χρήματα θα ήταν πολύ περισσότερα. Με τη ΔΙΑΜΑΘ θα εξετάσουμε ξανά αυτήν την πολιτική να δούμε τι  μπορούμε να μειώσουμε ούτως ώστε να ελαφρυνθούν λίγο οι προϋπολογισμοί των δήμων».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *