Έλλειψη ασθενοφόρων υπάρχει στην περιοχή του Δήμου Νέστου

Έλλειψη ασθενοφόρων υπάρχει στην περιοχή του Δήμου Νέστου και τις περισσότερες φορές τα περιστατικά εξυπηρετούνται από την Καβάλα. Όπως συνέβη την Δευτέρα νωρίς το πρωί όταν τραυματίστηκε ένας δικυκλιστής και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο  από την Καβάλα στο νοσοκομείο. Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων  ΕΚΑΒ Καβάλας κ. Κώστας Τσιτσιλικάκης σημείωσε πως το πρόβλημα είναι υπαρκτό και δεν έχει ικανοποιηθεί παρά τις οχλήσεις τους.

Χαρακτηριστικά είπε ότι «είναι μια πραγματικότητα. Βέβαια δεν άργησε τόσο πολύ το ασθενοφόρο γιατί έχει καταγραφεί σε κάρτες με την ώρα άφιξης του ασθενοφόρου κλπ. Περίπου ήταν στο μισάωρο. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει έλλειψη ασθενοφόρου στην περιοχή. Ακόμη και το μισάωρο είναι αρκετή ώρα για κάποιον που έχει τραυματιστεί. Η ουσία είναι ότι χρόνια τώρα φωνάζουμε και λέμε ότι η περιοχή νοσεί. Δεν υπάρχει ασθενοφόρο. Το τροχαίο έγινε τις πρωινές ώρες, 5-5.30πμ. Φωνάζουμε χρόνια γι’ αυτό το πράγμα. Δυστυχώς οι δυνάμεις του ΕΚΑΒ δεν φτάνουν για να καλύψουν την περιοχή. Το προσωπικό μας δεν είναι αρκετό. Παράλληλα έχουμε πολλές υποχρεώσεις που προέκυψαν τον τελευταίο καιρό με τον αξονικό του νοσοκομείου που έχει αλλαχθεί αλλά δεν δουλεύει. Μου είπαν ότι οι χειριστές εκπαιδεύονται ακόμα, με αποτέλεσμα να συνεχίζουν οι συνάδελφοι να πηγαίνουν περιστατικά στο ιδιωτικό ασθενοφόρο. Αυτό μας επιβαρύνει με περαιτέρω δουλειά με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να καλύψουμε τα επείγοντα περιστατικά. Πόσο μάλλον την περιοχή της Χρυσούπολης που έχει μια απόσταση περίπου στα 30 χιλιόμετρα. Δεν είναι μόνο αυτή η περιοχή είναι σχεδόν όλος ο νομός Καβάλας. Πρέπει να μας δώσουν το προσωπικό για να μπορούμε να είμαστε πιο άνετοι, να έχουμε κάποιες βάσεις τουλάχιστον στην περιοχή της Χρυσούπολης με το απαραίτητο προσωπικό το οποίο δεν είναι 1-2 άτομα. Για να ανοίξει μια βάση που θα δουλεύει όλο το 24ωρο πρέπει να μας δώσουν 10 άτομα. Χρόνια το φωνάζουμε, μακάρι να μας τα δώσουν αυτά τα άτομα».

ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Και πρόσθεσε πως «Η έλλειψη προσωπικού και του ΕΚΑΒ που δεν μπορεί να καλύψει την εκεί περιοχή είναι ότι δεν υπάρχει το Κέντρο της Χρυσούπολης. Παλιά υπήρχε το Κέντρο Υγείας Χρυσούπολης με το προσωπικό που κάλυπτε τις ανάγκες. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια έχουν μείνει μόνο 2 άτομα που ο ένας συνάδελφος θα βγει στη σύνταξη, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει προσωπικό. Είχε πει ο Δήμος Νέστου ότι θα βοηθούσε την κατάσταση παίρνοντας προσωπικό αλλά ως σήμερα έχουν μείνει μόνο στα λόγια με αποτέλεσμα να συμβαίνουν αυτά τα περιστατικά. Είναι μόνιμο το γεγονός ότι δεν υπάρχουν βάρδιες στην περιοχή της Χρυσούπολης. Μπορεί να υπάρχουν βάρδιες 3-4 φορές τη βδομάδα στην περιοχή καλυπτόμενες από τους συναδέλφους του Κέντρου Υγείας Χρυσούπολης. Από ‘κει και πέρα εμείς δεν προλαβαίνουμε. Κάποια  στιγμή είχαμε το περιθώριο να μπορούμε να βγάζουμε για λίγο καιρό κάποια βάρδια εκεί, αλλά προέκυψε το θέμα του Νοσοκομείου. Οπότε κι εκείνο το ασθενοφόρο που μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε εκεί σαν βάση, το κρατήσαμε στην Καβάλα γιατί υπήρχαν αυξημένες ανάγκες».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *