Έληξε χθες η παράταση της προμήθειας πετρελαίου θέρμανσης από όσους δικαιούνταν επίδομα

Χθες έληξε η παράταση της προμήθειας πετρελαίου θέρμανσης από όσους δικαιούνταν επίδομα πετρελαίου θέρμανσης. Ο πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών κ. Φώτης Πούλος σημείωσε πως η προθεσμία για τους δικαιούχους ήταν πολύ μικρή.

Συγκεκριμένα είπε ότι «έληξε η παράταση προθεσμίας που είχε δοθεί για να πάρουν πετρέλαιο θέρμανσης οι καταναλωτές που δικαιούνταν επιδότηση. Ήταν μια δύσκολη χρονιά κι αυτό σε πάρα πολλούς καταναλωτές ήταν άδικο αυτό που συνέβη φέτος. Και ο χρόνος περιορισμού για το πότε θα πάρουν πετρέλαιο. Πάρα πολλά νοικοκυριά δεν έχουν τη δυνατότητα να προμηθεύονται μεγάλες ποσότητες λόγω οικονομικών δυσκολιών και δημιουργήθηκαν προβλήματα και δεν μπόρεσαν πάρα πολλοί καταναλωτές έστω και σήμερα που δόθηκε αυτή η παράταση να συμπληρώσει τα λίτρα τα οποία απαιτούνται για να μην χρειαστεί να δώσουν κάποια χρήματα πίσω».

Διευκρίνισε ότι «αν δεν έχουν ολοκληρώσει τα λίτρα τα οποία ήταν απαραίτητα, ένα κομμάτι των χρημάτων θα τα επιστρέψουν. Όχι όλο το ποσό αλλά ανάλογα με τα λίτρα που έχουν πάρει, θα επιστρέψουν ένα κομμάτι. Αυτό γράφει ο νόμος που είχε εκδοθεί το Νοέμβριο»

ΥΠΟΤΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Για την κίνηση είπε ότι «ήταν αρκετά υποτονική τον Ιανουάριο. Δεν είχαμε τις αναμενόμενες καταναλώσεις. Η αγορά είναι αρκετά σφιχτή όσον αφορά τις αγορές και τις ποσότητες. Δεν μπορώ να πω ότι ήταν ένας καλός μήνας ή μια καλή σεζόν. Για άλλη μία φορά θέλω να τονίσω ότι το πετρέλαιο είναι ένα αγαθό που δεν πρέπει να λείπει από πουθενά και δεν πρέπει να λειτουργεί και να κοστολογείται με ειδικούς φόρους κατανάλωσης που είναι φόροι πολυτελείας. Ούτε μπορεί να συνεχιστεί αυτό το πράγμα με τα επιδόματα. Πρέπει να είναι μια ξεκάθαρη τιμή, να μην τιμωρούνται οι καταναλωτές που αγοράζουν πετρέλαιο θέρμανσης γιατί δεν υπάρχει σε κανένα άλλο προϊόν ειδικός φόρος κατανάλωσης για θέρμανση. Υπάρχει μόνο στο πετρέλαιο. Το φυσικό αέριο, τα ξύλα, το ηλεκτρικό που χρησιμοποιούν για να ζεστάνουν τα σπίτια τους, δεν επιβαρύνονται μ’ αυτόν τον άδικο φόρο. Αλλά δεν είναι είδος πολυτελείας το πετρέλαιο. Είμαστε σε μία κοινωνία που πρέπει να ζεσταίνουμε τα σπίτια μας και τις οικογένειές μας. Πρέπει οι κυβερνώντες να σκύψουν σ’ αυτό το πρόβλημα που υπάρχει από το 2010 και να απαλύνουν τον κόσμο, να μπορεί να αγοράσει πετρέλαιο θέρμανσης».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *