Έλευση Αλέξη Τσίπρα την Πέμπτη στην Καβάλα και σε επιφυλακή ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τον βουλευτή Γιώργο Παπαφιλίππου

Την Πέμπτη θα επισκεφθεί την Καβάλα ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας ο οποίος θα μιλήσει στις 8.30 το βράδυ στην Κεντρική Πλατεία Καβάλας. Αυτό το επιβεβαίωσε και ο βουλευτής κ. Γιώργο Παπαφιλίππου.

Την Πέμπτη (27/6) θα βρεθεί τελικά στην Καβάλα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για επίσκεψη του στην περιοχή την Παρασκευή, ωστόσο ο προγραμματισμός άλλαξε και έτσι σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιήσει ομιλία στην Πλατεία Ελευθερίας της Καβάλας, πιθανότατα στις 8.30 μ. μ.. Σύμφωνα με τον κ. Παπαφιλίππου «Είμαστε σε επιφυλακή ώστε αυτή η παρουσία να είναι όσο το δυνατό πιο καλά προετοιμασμένη, δεδομένου ότι ο νομός Καβάλας δεν είχε καλό αποτέλεσμα στις πρόσφατες ευρωεκλογές.

Η έλευση του κ. Τσίπρα θα μας ενισχύσει και ευελπιστούμε να πάρουμε τα ποσοστά του 2015. Όλα τα κομματικά στελέχη είμαστε σε επαφή, ο κόσμος ανοίγει τα μάτια του, ακούει, κάνει έτσι και αλλιώς κριτική και πιστεύω ότι πείθουμε πως οι προσεχείς εκλογές είναι οι σημαντικότερες και ο κόσμος θα κάνει τελικά την ορθή επιλογή και θα δώσουν ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ.

Βέβαια βλέπουμε αλλαγές και προσωπικά πιστεύω ότι στην πολιτική το ανέφικτο μπορεί να γίνει εφικτό. Παρατηρούμε ότι το κλίμα αλλάζει και ας περιμένουν και τα στελέχη της ΝΔ τι θα γίνει στην πραγματικότητα τελικά.

Είμαι αθεράπευτα αισιόδοξος και θα σας θυμίσω πόσο πίσω έπεσαν οι δημοσκοπήσεις το 2015 και τι αποτελέσματα έβγαζαν και όλα ανατράπηκαν.

Να θυμίσω ότι στο δημοψήφισμα η μεγάλη ανατροπή έγινε το τελευταίο 5ημερο. Αλλά μέρα με την μέρα το κλίμα βελτιώνεται. Ο κόσμος συνειδητοποιεί τον κίνδυνο που διατρέχει αν εμπιστευτεί τη ΝΔ και είναι έτοιμος να μας δώσει δεύτερη ευκαιρία διακυβέρνησης».

ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Ο ίδιος τόνισε ότι πρωτίστως ο κόσμος θέλει να μάθει για τα τοπικά προβλήματα εκτός από τα γενικότερα θέματα που ταλανίζουν τον κόσμο. «Εμείς μιλάμε για όλα, αναφερόμαστε στα θετικά μέτρα που λάβαμε και που έχουν αντίκτυπο σε όλη την κοινωνία. Ο κόσμος ασκεί κριτική αλλά τα θετικά μέτρα μας άρχισαν να εκτιμιούνται από τον λαό.

Αν γινόταν οι εκλογές στην ώρα τους, θα προλαβαίναμε να πάρουμε περισσότερα μέτρα και ο κόσμος θα αφομοίωνε καλύτερα τις όποιες αποφάσεις μας. Η ΝΔ λέει ότι θα ακυρώσει μέτρα μας ενώ υπόσχεται μέτρα που η ίδια αναιρεί στην συνέχεια».

Μάλιστα έφερε ως παράδειγμα το ότι η ΝΔ λέει πως θα προβεί σε φοροελαφρύνσεις και μετά λέει ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης ότι κάθε μέτρο φοροελάφρυνσης θα ληφθεί από το 2020. Αμφισβητεί το δώρο Χριστουγέννων, ήξεις αφίξεις και καμία σοβαρή θέση.

Σε ό,τι αφορά τον κατώτατο μισθό δεν υπάρχει σταθερή θέση ενώ σε κάθε περίπτωση υπάρχει μια τεράστια ανασφάλεια που δημιουργεί η ΝΔ. Η απειλή ότι θα απολύσει δημοσίους υπαλλήλους, απειλεί ότι θα μπει στο δημόσιο σύστημα υγείας ο ιδιώτης και όλα αυτά δημιουργούν ένα μεγάλο κλίμα ανασφάλειας.

Για την περιοχή μας τέλος, τα θετικά αποτελέσματα στο οικονομικό είναι σημαντικότατα. Η ανεργία έπεσε στο 12,5% και έχουμε επιτέλους νέες επιχειρήσεις – 705- ενώ 4000 εργαζόμενοι βρήκαν εργασία. Αν μιλούν για την συμφωνία των  Πρεσπών, θα πω ότι τα οφέλη για τη Βόρεια Ελλάδα μέσω της συμφωνίας αυτής είναι τεράστια και φαίνονται καθημερινά.

Όσο για το μεταφορικό ισοδύναμο ο κόσμος δεν το ξέρει και σχεδόν 1 στους 3 αγνοεί αυτό το θετικό μέτρο. Και όμως αφορά σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια. Οι Θάσιοι δεν το πληροφορήθηκαν με επάρκεια και πρέπει να γίνει και άλλη δουλειά για να προστρέξουν όλοι να το εκμεταλλευτούν».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *