Έκλεισε το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στη Νέα Καρβάλη

Χθες έκλεισε το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στη Νέα Καρβάλη γεγονός που έχει προκαλέσει την αντίδραση των κατοίκων που πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας το πρωί της Παρασκευής. Ο πρόεδρος της Κοινότητας κ. Νίκος Γκίκας δήλωσε πως πρόκειται για μία ακόμη υποβάθμιση της Καρβάλης.

Συγκεκριμένα είπε χθες το πρωί ότι «έχω 10 λεπτά που έφυγα από το κατάστημα. Είναι μέσα οι υπηρεσίες και μαζεύουν τα χαρτιά τους. Κάνουμε την προσπάθεια επικοινωνώντας με τους βουλευτές να δούμε τι θα γίνει, να πάρουμε κάποια παράταση μέχρι να δούμε τι μπορεί να γίνει αλλά είναι πάρα πολύ δύσκολο. Όπως συζητούσα με τους υπαλλήλους, δεν υπάρχει ούτε ένας λόγος για να κλείσει το κατάστημα της Νέας Καρβάλης γιατί ήταν πλήρους εργασίας. Απασχολούνται από τις 7 το πρωί μέχρι το μεσημέρι που θα φύγουν. Έχει πολλή κίνηση και είναι εκατοντάδες των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή και ήδη έχουν κάνει τα παράπονά τους στο Επιμελητήριο. Είναι εκατοντάδες οι συνταξιούχοι, είναι οι περαστικοί και οι τουρίστες. Μιλώντας με τον πρόεδρο του σωματείων των υπαλλήλων ΕΛΤΑ της περιφέρειας, δεν τους έχει τύχει ξανά τέτοιος ξαφνικός θάνατος. Είναι το πρώτο που κλείνει ειδοποιώντας τους υπαλλήλους στις 3 το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης.

Υπάρχει μια καταγγελία που αναφέρει ότι το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ΕΛΤΑ περιφερειακής ενότητας Καβάλας καταγγέλλει τη διοίκηση των Ελληνικών Ταχυδρομείων για την άνευ προηγουμένου αιφνιδιαστική απόφασή της για αναστολή λειτουργίας του ταχυδρομικού καταστήματος Νέας Καρβάλης και αναφέρει εντός παρενθέσεως ότι οι εργαζόμενοι στο συγκεκριμένο κατάστημα πληροφορήθηκαν ουσιαστικά 24 ώρες πριν το κλείσιμό του. Την Πέμπτη το μεσημέρι το πληροφορήθηκαν και την Παρασκευή το κατάστημα έκλεισε, χωρίς καμία διαβούλευση με τους εργαζομένους αλλά και τους τοπικούς φορείς και δίχως να λαμβάνει υπ’ όψιν την εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής.

Οι εργαζόμενοι είναι σε καθημερινή τριβή με τον πολίτη και είναι αυτοί που βρίσκονται στο μέτωπο και αντιμετωπίζουν όποια δυσκολία έχει ο πολίτης. Όχι στους καρεκλοκένταυρους της Αθήνας. Δεν έχω τη δυνατότητα να περιγράψω αυτό που αισθάνθηκα σήμερα (σ.σ. χθες) μπαίνοντας στο ταχυδρομείο της Νέας Καρβάλης. Κανείς δεν ξέρει γιατί έγινε αυτό».

ΥΣΤΑΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

Ακολούθως ανέφερε ότι «Επικοινώνησα το Σάββατο με τον βουλευτή κ. Εμμανουηλίδη και μου είπε ότι θα κάνει μια ύστατη προσπάθεια σήμερα (σ.σ. χθες) με τα κεντρικά των ΕΛΤΑ για να δούμε τι θα μπορέσουμε να κερδίσουμε, λίγο χρόνο, ούτως ώστε να μπορέσουμε αν γίνεται να στήσουμε κι εμείς κάποιο πρακτορείο τύπου Αμυγδαλεώνα. Δεν μπορεί 3,5-4 χιλιάδες κόσμος συν τις επιχειρήσεις να τους πεις ξαφνικά ότι το κλείσαμε το μαγαζί. Διότι έκλεισαν ένα μαγαζί σε 24 ώρες, ένα πράγμα περίεργο».

Για τη διανομή της αλληλογραφίας είπε ότι «θα έρχεται κανονικά ο ταχυδρόμος αλλά θα πηγαίνει και θα αφήνει τις επιστολές σε 3 σημεία μέσα στο χωριό και από ‘κει και μετά με το… ράδιο-ντουντούκα θα πάνε και θα λένε πού έχει γράμμα ο καθένας. Έτσι θα γίνει. Θα γυρίσουμε σχεδόν έναν αιώνα πίσω δυστυχώς.

Κοροϊδεύουν το κράτος, διότι από αυτό παίρνουν χρήματα για να κρατήσουν τα καταστήματα ανοιχτά. Κι όμως κοροϊδεύουν και δεν τα έχουν ανοιχτά. Από τα 1400 δεν είναι ανοιχτά ούτε τα 700 και επιδοτούνται κανονικά».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *