Έκκληση για ολόσωμες φόρμες για το προσωπικό κάνει το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Καβάλας

Με ειδικό έγγραφο εισέρχονται οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Καβάλας λόγω και της απαγόρευσης κυκλοφορίας. Σύμφωνα με την πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων κ. Κατερίνα Πετράκη το προσωπικό βρίσκεται στις επάλξεις και σε απόλυτη ετοιμότητα. Παράλληλα απηύθυνε έκκληση σε εταιρείες να βρεθούν φόρμες προστατευτικές για τους εργαζόμενους.

Η κα Πετράκη δήλωσε ότι «εμείς επειδή είχαμε προβλέψει πως θα πάει η κατάσταση, είχαμε ζητήσει από την περασμένη εβδομάδα είχαμε πάρει από τη διοίκηση του Νοσοκομείου μία βεβαίωση ότι εργαζόμαστε στο Nοσοκομείο για να την έχουμε για παν ενδεχόμενο. Αν προκύψει μία απαγόρευση στη μέση της ημέρας και πρέπει αν έρθουμε το βράδυ στη δουλειά μας. Οπότε είχαμε ένα έντυπο. Σήμερα εκτυπώσαμε το έντυπο που προβλέπεται από το υπουργείο και αυτήν τη στιγμή είναι έτοιμο και διανέμεται στους εργαζόμενους.

Στο Nοσοκομείο δουλεύουμε κανονικά, με όλο το προσωπικό. Έχουν ανασταλεί και οι άδειες, είναι και ο καιρός και άλλων ιώσεων και προσέχουμε ακόμη περισσότερο, όσοι αρρωσταίνουν με ένα απλό κρυολόγημα να απομακρύνονται με αναρρωτικές άδειες, αλλά αυτό είναι αναμενόμενοι και συμβαίνει κάθε χρόνο. Οι υπόλοιποι είμαστε εδώ κι εργαζόμαστε».

ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ

Συνέχισε λέγοντας ότι «το κλίμα είναι λίγο δύσκολο. Έχουν όλοι αγωνία, είναι δύσκολες οι στιγμές που ζούμε,  έχουν το φόβο, έχουν την οικογένεια, τα παιδιά. Είμαστε ήρωες, δεν είμαστε υπερήρωες. Η ψυχολογία είναι υποκειμενική. Από ‘κει και πέρα, είμαστε επαγγελματίες και κάνουμε τη δουλειά μας.

Είμαστε σε ετοιμότητα κι από πλευράς επαγγελματικής και από πλευράς υποδομών. Υπάρχει σε επίπεδο εξοπλισμού, εννοώ μέσων προστασίας των εργαζομένων, μία υστέρηση. Ακόμη και από τον ΕΟΔΥ ανακοινώθηκαν νέα μέσα προφύλαξης του προσωπικού. Εκεί που οι μάσκες ήταν υψηλής προστασίας, ξαφνικά έγιναν απλές μάσκες. Ελπίζω αυτό να αντιμετωπιστεί με τις νέες προμήθειες που γίνονται από το υπουργείο προς τα νοσοκομεία. Υπάρχει μία στέρηση από τις εταιρείες που δεν αποστέλλουν αυτά που παραγγέλνουν τα νοσοκομεία, δεν ξέρω αν γίνεται τεχνηέντως. Δηλώνουν έλλειψη σε μάσκες, σε φόρμες. Ζητήσαμε από τους επαγγελματίες, και κάνω έκκληση αν υπάρχει κάποια βιοτεχνία, αν μπορούν να μας διαθέσουν ολόσωμες φόρμες προστατευτικές αδιάβροχες. Θα είναι πραγματικά ολέθριο να νοσήσουν εργαζόμενοι. Πρέπει να προφυλαχτούμε όσο γίνεται περισσότερο. Ένας να ασθενήσει, θα βγουν σε καραντίνα τουλάχιστον 40 άτομα. Οπότε πρέπει με κάθε τρόπο να προφυλάξουμε τους εργαζόμενους. Η πανδημία μας βρήκε σε ένα άκρως υποστελεχωμένο και σε οριακή κατάσταση σύστημα υγείας. Πρέπει όλοι να βοηθήσουμε σ’ αυτό. Υπάρχει πρόθεση από τη διοίκηση να παραγγείλει, αλλά δυστυχώς δεν θέλουν. Κι εμείς ως σωματείο κάνουμε προσπάθεια να αγοράσουμε με χρήματα του σωματείου και δεν βρίσκουμε.

Τους ευχαριστούμε όλους που μας στηρίζουν με διάφορα πράγματα, αλλά αυτό που πρωτεύει είναι τα μέσα προφύλαξης των εργαζομένων».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *