Έκκληση για εμβολιασμό απευθύνει ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καβάλας  Ντίνος Κλειτσιώτης

 

 

 

 

 

 

Ανοδικά είναι τα κρούσματα του κορωνοϊου στο Νοσοκομείου Καβάλας ενώ και ο νομός έχει μπει στο κόκκινο. Σχετικές δηλώσεις έκανε ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Ντίνος Κλειτσιώτης.

Ο κ. Κλειτσιώτης αρχικά σημείωσε πως “Σε ό,τι αφορά τους συμπολίτες μας θα πω ότι ο ιός είναι εδώ και για αυτό πρέπει να τηρούμε τις οδηγίες. Όσοι δεν έχουν εμβολιασθεί που θεωρώ ότι δεν είναι αντιεμβολιαστές αλλά αφού ενημερωθούν καλύτερα από τους γιατρούς τους, πρέπει να αποφασίσουν να κάνουν το εμβόλιο.

Αυτή είναι η μοναδική λύση για να φύγουμε από την μεγάλη αυτή υγειονομική κρίση.  Οι γιατροί το προτρέπουν και αυτοί γνωρίζουν τις επιπτώσεις του ιού. Είναι απαραίτητο το εμβόλιο, είναι το δώρο της επιστήμης….

Αυτή την στιγμή έχουμε στην κωροκλινική 41 άτομα και 6 στην ΜΕΘ. Είμαστε γεμάτοι στον 5ο όροφο, έχουμε έτοιμο και τον 3ο όροφο…   Μακάρι να μην χρειασθεί αλλά βλέπω ότι είμαστε ακόμη μέσα  στο καλοκαίρι και τα περιστατικά είναι αρκετά …

Με τον ερχομό του χειμώνα ίσως και να έχουμε ιδιαίτερη έξαρση αλλά όλα εξαρτώνται από εμάς και από τον ρυθμό των εμβολιασμών. Εκεί θα κριθούν τα πάντα. Και τώρα αυξάνονται αυτοί που κάνουν εμβόλια. Φτάσαμε πάνω από τα 100 εμβόλια χθες ενώ είχαμε πέσει και κάτω από τα 60…. Μακάρι να συνεχισθεί αυτή η αυξητική τάση.

Από τη Δράμα δεν έχουμε πολλούς ασθενείς. Εκεί στο νοσοκομείο δεν παραμένουν ασθενείς. Φεύγουν για Σέρρες και εμείς έχουμε μόνο 3 περιστατικά” .

ΙΑΤΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Και πρόσθεσε πως «Σε ό,τι αφορά τους γιατρούς σε σύνολο 1025 εργαζομένων στο Νοσοκομείο Καβάλας, βγήκαν σε αναστολή 108. Από αυτούς επέστρεψαν ήδη οι 8 οι οποίοι ήταν και πάλι στην θέση τους.  Έμειναν 100 και από αυτούς είναι 3 γιατροί ειδικοί και 6 ειδικευόμενοι. Έχουμε 47 νοσηλεύτριες, οι υπόλοιποι είναι διοικητικό προσωπικό και καθαρίστριες. Αυτό είναι το νούμερο 100. Αντιμετωπίζουμε πολλά προβλήματα και αυτό είναι λογικό όταν φεύγει ένα ποσοστό εργαζομένων από το Νοσοκομείο Καβάλας. Είναι γεγονός ότι έχουμε προβλήματα. Την Τρίτη μάλλον θα προσλάβουμε καθαρίστριες και διοικητικό και λοιπό προσωπικό μια και τελειώσαμε τη διαδικασία. Εκεί που αντιμετωπίζουμε πρόβλημα είναι στις νοσηλεύτριες που υπάρχουν στην λίστα αλλά δεν ανταποκρίνονται στο κάλεσμα μας. Μέχρι στιγμής από τη δεξαμενή της Υγειονομικής μας Περιφέρειας έχουμε καλέσει 20 νοσηλεύτριες για να αναπληρώσουν αυτές που βγήκαν σε αναστολή εργασίας και έχουν δεχθεί δυστυχώς μέχρι σήμερα οι 5! Μιλάμε για προσλήψεις ετήσιες αλλά έχουμε μεγάλο πρόβλημα.

Έχουμε ένα πρόβλημα που θα λύσουμε εντός των ημερών. Δεν περιμέναμε ότι δεν θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα μας. Μιλάμε για προσλήψεις ενός έτους που δημιουργούν προϋποθέσεις μονιμοποίησης».

Η ΠΡΑΚΤΙΚΗ

Τέλος ανέφερε ότι «Από την πρακτική οι περισσότεροι που προσλαμβάνονται επικουρικοί και με ορισμένο χρόνο εργασίας, βλέπουν την ανανέωση των συμβάσεων τους συνεχώς να γίνεται και στο τέλος γίνονται και μόνιμοι σχεδόν! Σαφώς και πρέπει να γίνουν μόνιμες προσλήψεις και ξέρουμε ότι σύντομα θα βγει η προκήρυξη για προσλήψεις 4000 νοσηλευτριών σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας.

Γι αυτό και λέω ότι δημιουργούν προϋποθέσεις μονιμοποίησης. Περνάμε δύσκολα».

Αναφορικά με τις δύο περιπτώσεις πλαστών πιστοποιητικών που απασχόλησαν την κοινή γνώμη τόνισε ότι  “Έχουμε τη μια γιατρό μας η οποία έφερε πιστοποιητικό από τη Βουλγαρία και εμείς το ελέγξαμε και ήταν γνήσιο, Το σκανάραμε και δεν μπορούσαμε να το αμφισβητήσουμε. Παρόλα αυτά με πρωτοβουλία του Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας, δική μου και του Γιατρού Εργασίας θεωρήσαμε σκόπιμο να γίνει τεστ αντισωμάτων και εκεί είδαμε ότι δεν υπήρχαν καθόλου αντισώματα. Αυτό κάτι αποκρύπτει και εμείς αντιδράσαμε στα σχόλια κάποιων. Εγώ ακολούθησα τη νόμιμη διαδικασία, ο φάκελος πήγε Εισαγγελία και ας κάνει τον έλεγχο η αρμόδια υπηρεσία. Η γιατρός αυτή είναι εκτός εργασίας βέβαια.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά σε γιατρό μας ο οποίος είχε πιστοποιητικό νόσησης όπως πήραμε εμείς όμως απόφαση σε συνεργασία με το Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας και έτσι όσοι μας έδωσαν πιστοποιητικό νόσησης από την ημέρα δημοσίευσης στο ΦΕΚ σε όσους υγειονομικούς μας παρουσίασαν το πιστοποιητικό να τους ζητήσουμε τεστ αντισωμάτων αφού βέβαια συμπληρώσουν ένα μήνα. Αυτά τα περιστατικά είναι 14. Εμείς κάναμε έλεγχο σε 6 και ο ένας γιατρός δεν είχε αντισώματα.  Οι άλλοι είχαν . Θα κάνουμε και άλλα 3 τεστ ενώ θεωρήσαμε ότι κάτι συμβαίνει και για να μην πλανάται αντάρα πάνω από το νοσοκομείο αποφασίσαμε να κάνουμε κάτι για να το ξεδιαλύνουμε. Και αυτή η περίπτωση πήγε στον Εισαγγελέα και ανέθεσα ΕΔΕ ήδη για αυτή την περίπτωση. Δεν θα καλύψουμε κανέναν και όποιος έχει παρανομήσει ας το αποδείξει στον Εισαγγελέα ότι είναι αθώος”.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση