Έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος για τον Ξενοφών Ζολώτα

Η Τράπεζα της Ελλάδος δείχνει και το άλλο της πρόσωπο.. Συγκεκριμένα  μια σημαντική έκθεση που περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και πρωτοπαρουσιάστηκε στην Αθήνα το 2014 πρόκειται να φιλοξενηθεί στο υποκατάστημα της Τράπεζας Ελλάδος στην Καβάλα. Η έκθεση έχει τίτλο «Ο καθηγητής και η Τράπεζα της Ελλάδος». Είναι αφιερωμένη στη ζωή και το έργο του Ξενοφώντα Ζολώτα.

Η έκθεση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2014 στο μουσείο της Τράπεζας Ελλάδος, με αφορμή της συμπλήρωση 110 χρόνων από τη γέννηση του Ξενοφώντα Ζολώτα. Παρουσιάστηκε στα Χανιά, τη Ρόδο, την Πάτρα, τα Γιάννενα, ενώ τελευταίος σταθμός της είναι  η Καβάλα.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Πέμπτη στις 8 το βράδυ και για το κοινό θα είναι ανοικτή από την επόμενη ημέρα. Τα εκθέματα πρόκειται να τοποθετηθούν στο φουαγιέ του τραπεζικού καταστήματος ώστε να τα βλέπει το κοινό κι έτσι να μαθαίνει σημαντικές λεπτομέρειες από τη ζωή του Ξενοφώντα Ζολώτα, ενός ανθρώπου που διακρίθηκε στα γράμματα, για τη μετριοπάθειά του ως πολιτικός και ως διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος. Μεταξύ των εκθεμάτων που θα μεταφερθούν στην Καβάλα είναι και το γραφείο του. Σημειώνεται ότι ο Ξενοφών Ζολώτας είναι ο μακροβιότερος πρόεδρος της Τράπεζας της Ελλάδος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *