«Έγινε μία εποικοδομητική συζήτηση για το προσφυγικό», όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κώστας Πεφάνης

Ενημέρωση για το προσφυγικό πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κώστα Πεφάνη έγινε μία ενημέρωση για το Στρατόπεδο Ασημακοπούλου και εκδόθηκε μία ομόφωνη απόφαση για την δομή αυτή που θα κλείσει την επόμενη χρονιά.

Ο κ. Πεφάνης δήλωσε ότι «την Τετάρτη ήταν μία έκτακτη συνεδρίαση η οποία συγκαλέστηκε από τρεις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου για το μεταναστευτικό και τα προβλήματα που έχουν ανακύψει τον τελευταίο καιρό. Όχι ότι έχει αλλάξει κάτι, απλά ως νέα Δημοτική Αρχή κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα σε συνέχεια. βεβαίως, της διοίκησης. Και μιλάω για την πόλη μας, για την Καβάλα, και ειδικότερα για το στρατόπεδο Ασημακοπούλου όπου διαμένει ένας μεγάλος αριθμός προσφύγων και μεταναστών. Έγινε μία εποικοδομητική συζήτηση. Εκφράστηκαν διάφορες απόψεις και κάποιες αρνητικές βεβαίως και στο τέλος απλώς ο δήμαρχος μας ανέφερε τις ενέργειες που έχει κάνει, τη συνεννόηση που έχει κάνει με τα αρμόδια υπουργεία γιατί το μεταναστευτικό δεν είναι ένα πρόβλημα του δήμου μας, είναι ένα εθνικό πρόβλημα αλλά και πανευρωπαϊκό πρόβλημα. Να μην πω παγκόσμιο. Και είναι κάτι που τα τελευταία χρόνια και στα πλαίσια θεωρώ της σχέσης μας με τη γείτονα χώρα, και φαντάζομαι ότι θα παραμείνει οξυμμένο ή θα οξύνεται συνεχώς».

ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

Συνέχισε λέγοντας ότι «ακούσαμε τις απόψεις όλων και επιβεβαιώσαμε τις ενέργειες που κάναμε με μία ομόφωνη απόφαση στο τέλος, να προχωρήσει ο δήμαρχος σε ενέργειες που έχει κάνει έτσι ώστε να διαφυλάξει όσο το δυνατόν καλύτερα το χαρακτήρα του δήμου μας και να εκμεταλλευτούμε στο μέλλον το στρατόπεδο Ασημακοπούλου όπως πρέπει. Πάγιο αίτημα του δήμου είναι να έρθει στα χέρια του και να μην παραμείνει στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *