Έγγραφη διαβεβαίωση ζητά από την Τράπεζα Πειραιώς η βουλευτής Τάνια Ελευθεριάδου για την συνέχιση λειτουργίας του υποκαταστήματος Κρηνίδων

Σύσκεψη συγκάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Αντωνιάδης για το ενδεχόμενο κλεισίματος του υποκαταστήματος της Πειραιώς στις Κρινήδες. Από την σύσκεψη διεφάνη ότι υπάρχει διάθεση από την πλευρά της Τράπεζας να διατηρηθεί σε λειτουργία το εν λόγω υποκατάστημα. Σύμφωνα με την βουλευτή κ. Τάνια Ελευθεριάδου, έστειλε επιστολή στην Τράπεζα ζητώντας έγγραφη διαβεβαίωση ότι δεν θα κλείσει το υποκατάστημα

Η κ. Ελευθεριάδού τόνισε πως «Όπως ήδη γνωρίζετε η απόφαση της Διοίκησης της Τράπεζας να κλείσει τα δύο υποκαταστήματά της στις Κρηνίδες Καβάλας και την Σταυρούπολη Ξάνθης και μάλιστα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, έχει προκαλέσει για ακόμη μία φορά, και όχι αδίκως, τη σφοδρή αντίδραση των τοπικών κοινωνιών. Εγώ ενημερώθηκα από τον Αντιδήμαρχο κ. Παπαδόπουλο Θεόδωρο. Αυτό έγινε πριν την σύσκεψη και εγώ μίλησα με τον βουλευτή  κ. Πασχαλίδη ο οποίος είχε ήδη έρθει σε ανοικτή επικοινωνία με τον κ. Γιαννόπουλο, στέλεχος της Τράπεζας Πειραιώς και είχαμε μιλήσει και με τον δήμαρχο  κ. Μουριάδη για τον τρόπο δράσης μας.

Ο κ. Πασχαλίδης μας είπε ότι υπάρχει διάθεση από την πλευρά της τράπεζας να μείνει το κατάστημα ανοικτό. Αυτό τ ο γνώριζαν όλοι πριν την σύσκεψη».

Κατόπιν και της σύσκεψης τοπικών φορέων που πραγματοποιήθηκε στις 11/9 στην Αντιπεριφέρεια Καβάλας, στην οποία συμμετείχε και εκπρόσωπος της Τράπεζας και των όσων επιχειρημάτων προβλήθηκαν σε αυτήν από τους παριστάμενους, θα ανέμενε εύλογα κανείς ότι θα υπήρχε ήδη επίσημη ενημέρωση της Τράπεζας για την ανάκληση αυτής της αποφάσεώς της.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ

Όπως η ίδια υποστηρίζει «Εγώ έστειλα επιστολή και ζητούσα έγγραφη επιβεβαίωση της υπάρχουσας συμφωνίας ώστε να ενημερώσουμε τους πολίτες.

Θα πρέπει να γίνει κατανοητό από την Διοίκηση της Τράπεζας ότι το κλείσιμο ενός υποκαταστήματος δεν μπορεί να βασίζεται μόνο σε οικονομικά κριτήρια ή μνημονιακές δεσμεύσεις αλλά πάνω από όλα θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη οι ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και οι ιδιαίτερες συνθήκες που θα μπορούσαν να κάνουν αναγκαία την ύπαρξη ή όχι ενός υποκαταστήματος στην υπό εξέταση περιοχή.

Τα ανωτέρω έχει ηθική υποχρέωση να μην τα αγνοεί οποιαδήποτε Τράπεζα, η οποία συμμετείχε ή θα συμμετέχει στο μέλλον σε οποιοδήποτε σχέδιο κρατικής υποβοήθησης, ως ελάχιστη υποχρέωσή της απέναντι στον ελληνικό λαό. Δεν είναι επιλογή μιας επιχείρησης μόνο αν θα κλείσει ένα κατάστημα. Περιμένων έγγραφο, κάθε άλλο λόγο δεν το δέχομαι.

Το υποκατάστημα Κρηνίδων εξυπηρετεί όχι μόνο τις Κρηνίδες αλλά την ευρύτερη περιοχή που εκτείνεται έως και τα κοντινά χωριά της Δράμας, με αποτέλεσμα να έχει μεγάλο όγκο συναλλαγών, με υψηλά εισοδηματικά κριτήρια.

Αντίστοιχα επιχειρήματα υφίστανται και για το υποκατάστημα της Σταυρούπολης στην Ξάνθη, περιοχή η οποία είναι γνωστή για τη μεγάλη τουριστική της ανάπτυξη. Από το υποκατάστημα αυτό εξυπηρετούνται και οι κάτοικοι των απομακρυσμένων ορεινών χωριών που ανήκουν στον Δήμο Νέστου Καβάλας, οι οποίοι επίσης ως επί το πλείστον είναι προχωρημένης ηλικίας.

Για τους λόγους αυτούς σας καλώ να αφουγκραστείτε τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες των τοπικών κοινωνιών και στο πλαίσιο και των κοινωνικών σας υποχρεώσεων να εκτιμήσετε αυτές και να λάβετε άμεσα σχετικές ανακλητικές αποφάσεις.

Τέλος θα εκτιμούσα να με ενημερώσετε εγγράφως για την τελική απόφασή σας, ώστε να ενημερωθεί με έγκυρο τρόπο η τοπική κοινωνία. Αν είναι η τράπεζα αρνητική τότε θα κινηθούμε άλλως».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *