Άτυπο debate για τα σημαντικά ζητήματα της πόλης ετοιμάζουν Επιμελητήριο, Εμπορικός Σύλλογος και Ομοσπονδία προς τους υποψηφίους δημάρχους της Καβάλας

Μία συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Καβάλας με τη Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου για το θέμα των προτάσεων που θα καταθέσουν στους υποψηφίους Περιφερειάρχες και δημάρχους για ζητήματα της Καβάλας που πρέπει να λυθούν. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Βασίλης Λεμονίδης ανέφερε ότι είναι μία μοναδική ευκαιρία να προωθηθούν ζητήματα της Καβάλας.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «είχαμε μία συνάντηση στο Επιμελητήριο, κατά την οποία μετά κι από δική μας παρότρυνση και πρόταση στον πρόεδρό του κ. Μάρκο Δέμπα. Κατατέθηκαν κάποιες προτάσεις από τον Εμπορικό Σύλλογο, θα κατατεθούν κι από το Επιμελητήριο και από την Ομοσπονδία. Θα συνεργαστούν, δηλαδή, οι φορείς της αγοράς για ποιον σκοπό… Θα περάσουν από το Διοικητικό μας Συμβούλιο όλες αυτές τις προτάσεις οι οποίες είναι αιτήματα προς τους υποψηφίους δημάρχους της Καβάλας. Μετά θα γίνει μία σύσκεψη, μπορεί και να είναι να συνέντευξη Τύπου με όλα τα ΜΜΕ. Εμείς θα το κάνουμε πρώτοι, Επιμελητήριο, Εμπορικός Σύλλογος και Ομοσπονδία, όπου εκεί εφόσον θα έχουμε στείλει όλες μας τις προτάσεις και τα αιτήματα. Υπάρχουν 10 συγκεκριμένα ζητήματα. Θα πρέπει τελικά να δεσμευτούν σε ποια μπορούν να κάνουν κάτι, σε ποια δεν μπορεί να γίνει κάτι αλλά και ποια υπάρχουν οι πιθανότητες μετά από κάποιο χρονικό διάστημα να γίνουν. Διότι κάποια γίνονται άμεσα και κάποια γίνονται μετά από αρκετό χρονικό διάστημα. Είναι μεγάλη ευκαιρία και γι’ αυτόν το λόγο εμείς μπαίνουμε σ’ αυτήν τη διαδικασία, αυτή τη στιγμή με τον καινούργιο νόμο που η λέξη «συνεργασία» θα είναι πάνω απ’ όλα –δεν θα υπάρχει, πλέον, μία δημοτική Αρχή, ένας συνδυασμός με πλειοψηφία κλπ- θα πρέπει υποχρεωτικά να συνεργαστούν δύο μπορεί και τρεις συνδυασμοί. Εκεί θα πρέπει να γίνει η σύνθεση, ο συνδυασμός των προτάσεων και η δέσμευση σε πάρα πολλές από τις προτάσεις».

ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

Πρόθεσε με την ευκαιρία ότι «περάσαμε την πρώτη φάση για τα Open Malls, κάτι πάρα πολύ σημαντικό, για να ανοιχτά κέντρα εμπορίου. Το ιστορικό κέντρο του Αγίου Νικολάου και το οποίο περιστοιχίζεται από την οδό Κουντουριώτου, την Ομόνοια, τη Δοϊράνης και τη Βενιζέλου, πέρασε την πρώτη φάση. Ο αγώνας και η δουλειά που έκαναν το Επιμελητήριο, ο Εμπορικός Σύλλογος, ο Δήμος Καβάλας , εγκριθήκαμε όσον αφορά την πρώτη φάση, κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Σημαίνει ότι απ’ όλες τις πόλεις που έκαναν προτάσεις, κάποιες πέρασαν. Η δική μας πέρασε από την πρώτη φάση και πηγαίνουμε για τη δεύτερη. Η πρόταση ήταν εμπεριστατωμένη και πλήρης. Από την αρχή πιστεύαμε ότι θα περάσουμε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *