Άρχισε χθες η νέα εκπαιδευτική περίοδος στον Σκακιστικό Όμιλο Καβάλας

Άρχισε χθες η νέα εκπαιδευτική περίοδος στον Σκακιστικό Όμιλο Καβάλας.  Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ομίλου κ. Βασίλη Θεοδωρίδη ξεκίνησαν όλα τα τμήματα από Γ’ δημοτικού έως Γ’ Λυκείου.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «ξεκίνησε η νέα εκπαιδευτική περίοδος στον Όμιλο με τα λίγο μεγαλύτερα παιδιά. Τα μικρότερα, από τη νηπιακή ηλικία μέχρι Β’ Δημοτικού, θα ξεκινήσουν 1 Οκτωβρίου. Σ’ αυτές τις ηλικίες υπάρχει ολοένα και μεγαλύτερο ενδιαφέρον και συμμετοχή. Οι υπόλοιπες τάξεις, από Γ’ Δημοτικού μέχρι Γ’ Λυκείου αλλά ενήλικες, ξεκίνησαν τη Δευτέρα. Στα τμήματα υπάρχουν 4 εκπαιδευτές- προπονητές και καθημερινά από τις 4μμ έως τις 8μμ με 9μμ και το Σάββατο το πρωί γίνονται τα μαθήματα.

Φέτος οι αγώνες μας έχουν μειωθεί λόγω του κορωνοϊού αλλά έστω κι έτσι έχουμε εξαγγείλει ένα αγωνιστικό πρόγραμμα για το διάστημα των επόμενων μηνών».

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Αναφερόμενος στο αγωνιστικό κομμάτι είπε ότι «τον Αύγουστο έγινε η πρώτη διαδικτυακή σκακιστική Ολυμπιάδα. Συμμετείχαν 163 χώρες και η Ελλάδα σημείωσε μεγάλη διάκριση. Κατάφερε να μπει στις 12 καλύτερες ομάδες και να μπει στην τελική φάση των πλέι οφ. Στην ομάδα συμμετείχαν τρεις Καβαλιώτες, η Σταυρούλα Τσολακίδου που έκανε εξαιρετική εμφάνιση, ο γκραντ μετρ Αντώνης Παυλίδης και η 17χρονη Ευγενία Τσιβελεκίδου που πήρε το βάπτισμα του πυρός με την εθνική.

Ολοκληρώθηκαν στις 3 Σεπτεμβρίου τα πανελλήνια πρωταθλήματα παίδων- κορασίδων. Στις 16χρονες η Βάλια Αποστολακάκη βγήκε 3η στην Ελλάδα που της δίνει μοριοδότηση για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια και η Ιόλη Καλαμούκου στις 14χρονες αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας ως πρώτη στον όμιλο της Θεσσαλονίκης μαζί με την Καραβιτάκη που πρώτευσε στον όμιλο της Αθήνας.

Την Κυριακή έχουμε τα προκριματικά του Κυπέλλου στην περιφέρεια ΑΜΘ».

ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ

Τέλος είπε ότι «θέλω να ενθαρρύνω τους γονείς να στείλουν τα παιδιά τους στον Σκακιστικό Όμιλο. Το στεγαστικό πρόβλημα δεν έχει λυθεί ακόμη, ελπίζαμε να ξεκινήσουμε την σεζόν στο ισόγειο της Μεγάλης Λέσχης όπως μας υποσχέθηκε η δημοτική αρχή. Εξακολουθούμε να είμαστε στην οδό Ευρυπίδου 2, στον παλιό παιδικό σταθμό πίσω από την οδό Τσολάκη. Ελπίζω να φέρουν οι γονείς τα παιδιά τους στον όμιλο διότι μόνο όφελος θα γνωρίζουν παίζοντας σκάκι».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *