Άμεσα ξεκίνησαν εργασίες αποκατάστασης της ζημιάς στην παραλιακή λεωφόρο της Καβάλας στην τρύπα που δημιουργήθηκε

Μία μεγάλη έκπληξε περίμενε τους Καβαλιώτες που βρισκόντουσαν προχθές στην παραλιακή Ερυθρού Σταυρού. Συγκεκριμένα μία τρύπα μήκους περίπου τριών μέτρων και πλάτους περίπου ενός μέτρου προκλήθηκε μετά το πέρασμα ενός  φορτηγού βαρέου τύπου, χωρίς ωστόσο να προκληθεί κάποιο ατύχημα… Άμεσα άνδρες του Λιμενικού έσπευσαν στο σημείο και απέκλεισαν την κυκλοφορία στο ρεύμα κυκλοφορίας που προκλήθηκε το ρήγμα, ενώ συνεργεία της ΔΕΥΑΚ ξεκίνησαν εργασίες για την αποκατάσταση της ζημιάς. Η κυκλοφορία των οχημάτων γινόταν από το άλλο ρεύμα κυκλοφορίας που έγινε διπλής κατεύθυνσης για να μην προκληθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο. Αξίζει να αναφερθεί ότι κάτω ακριβώς από το ρήγμα διέρχεται ο μεγάλος αγωγός όμβριων υδάτων, ο οποίος παλιότερα, πριν τη δημιουργία του Βιολογικού, ήταν ο κεντρικός αγωγός λυμάτων της πόλης.

Χθες ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας  κ. Χρήστος Ηλιάδης έκανε σχετικές δηλώσεις εξηγώντας το πώς προκλήθηκε το ρήγμα… Συγκεκριμένα ανέφερε πως «είναι στη χερσαία ζώνη λιμένος, αλλά βέβαια λειτουργούμε συνεργατικά με το Δήμο Καβάλας. Να πούμε ότι είναι ένας αγωγός που κατεβαίνει από τα Ποταμούδια και φθάνει εκεί στο συγκεκριμένο σημείο της θάλασσας. Είναι ένας οχετός ο οποίος έχει πλινθόκτιστα τοιχία από τη μια και την άλλη πλευρά και από πάνω είχε πλάκες τσιμέντου με οπλισμό. Αυτά κατασκευαστήκανε τέλος της δεκαετίας του 50 απ΄ όσο γνωρίζω και γίνεται κατανοητό τι καταπόνηση έχουν φάει αυτές οι πλάκες από τα φορτηγά τον καιρό πριν την Εγνατία, αλλά ακόμα και τώρα πόσα αυτοκίνητα, λεωφορεία και φορτηγά περνούν από κείνο το μέρος. Είναι μια ζημία η οποία θα γίνονταν, είναι κάτι φυσιολογικό. Προέκυψε τη Δευτέρα περίπου στις 8 η ώρα το βράδυ. Εγώ να ευχαριστήσω τη ΔΕΥΑΚ και το προσωπικό για την άμεση ανταπόκριση, ήρθαν με μηχανήματα, ανοίξανε την τρύπα. Εμείς μετά το βράδυ με τους μηχανικούς μας είδαμε το πρόβλημα, βρήκαμε τη λύση του. Μέχρι τις 12 η ώρα τα μεσάνυχτα ήμασταν στο Φίλιππος και ψάχναμε συγκεκριμένες πλάκες έτοιμες γιατί αλλιώς θα έμενε πολλές μέρες ανοιχτή εκείνη η τρύπα. Βρήκαμε έτοιμες πλάκες και έχουμε κανονίσει ήδη με επαγγελματίες ένα ρυμουλκούμενο να φέρει τις δύο τις πλάκες οι οποίες είναι 18 τόνοι η κάθε μία, με γερανό για να τις τοποθετήσει και κατόπιν συνεργείο για να περάσει τους κυβόλιθους».

ΟΛΟ ΤΟ ΔΡΟΜΟ

Ξεκαθάρισε δε πως «να πω ότι η τρύπα δεν θα παραμείνει αυτή, θα φτάσει μέχρι το στρογγυλό, θα ξηλωθεί και λίγο πεζοδρόμιο, ώστε να τακτοποιήσουμε όλο το δρόμο και να μην έχουμε κάποιο άλλο πρόβλημα αργότερα. Αντιμετωπίστηκε γρήγορα το πρόβλημα, στελέχη του Οργανισμού και μηχανικοί ήμασταν μέχρι τις 12.30 η ώρα το βράδυ, κανονίσαμε με επαγγελματίες, συνεννοηθήκαμε και με τη ΔΕΥΑΚ να έρθει να ανοίξει το υπόλοιπο κομμάτι μέχρι το στρογγυλό και στόχος μας είναι 24 ώρες μετά το συμβάν να παραδώσουμε έναν ασφαλή δρόμο στην κυκλοφορία και χωρίς να έχει πρόβλημα για τα επόμενα τουλάχιστον 50 χρόνια. Τα τοιχία είναι απίστευτα καλά, σαν να έγιναν χθες. Βέβαια χθες δεν θα γίνονταν τόσο καλά όσο είναι αυτά, αλλά λέω ότι είναι καθαρά θέμα των πλακών. Ράγισαν δυο τρεις πλάκες και για αυτό προκλήθηκε αυτό το ζήτημα. Κι επειδή δεν ξέρουμε τι θα βρούμε μέχρι το στρογγυλό που είναι έτσι πλάκες, έχουμε σχεδιάσει να το ανοίξουμε όλο, να αλλάξουμε όλες τις πλάκες για να μπούνε αυτές. Κι αυτές που υπάρχουν είναι τέτοιες πλάκες που να φανταστεί κανείς τι κρατήσανε εδώ και 70 χρόνια. Στόχος μας είναι 24 ώρες από το συμβάν να δοθεί ασφαλής δρόμος στην κυκλοφορία».

ΜΠΗΚΑΝ

Τελικά οι πλάκες μπήκαν χθες στο σημείο του ρήγματος και από σήμερα ο δρόμος αναμένεται να  είναι προσπελάσιμος κανονικότατα.  Αξίζουν πάντως συγχαρητήρια στον Οργανισμό, την ΔΕΥΑΚ και τον Δήμο Καβάλας που σε χρόνο ρεκόρ επιδιόρθωσαν το πρόβλημα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση