Κύριο άρθροΠολιτική

Άκρως απαραίτητη θεωρεί την Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στην Θάσο ο Κ. Αντωνιάδης

Η δημιουργία Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στη Θάσο ήταν το θέμα σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, υπό την προεδρία του διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας – Θράκης, Στρατή Πλωμαρίτη.

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Αντωνιάδη υπάρχει αποφασιστικότητα για την δημιουργία αυτής της μονάδας.

Όπως τόνισε «Πράγματι έλαβε χώρα σύσκεψη στο Νοσοκομείο Καβάλας για τη δημιουργία Μονάδας  Τεχνητού Νεφρού για το Κ.Υ. στην Θάσο. Να πω ξεκάθαρα ότι η μονάδα αυτή πρέπει να ιδρυθεί, να δημιουργηθεί στην Θάσο.

Η Θάσος είναι ένα νησί με μόνιμους κατοίκους εκ των οποίων οι 28 νεφροπαθείς συμπολίτες μας ταλαιπωρούνται μια και τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα να έρχονται στο Νοσοκομείο Καβάλας και να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες για την  θεραπεία τους!

Πρόκειται για μια αφάνταστη ταλαιπωρία και επομένως πρέπει να έχει το νησί ένα σύγχρονο, επανδρωμένο Κ.Υ..

Αυτό το θεωρώ αυτονόητο, πρέπει να γίνει η συγκεκριμένη μονάδα τεχνητού νεφρού. Από εκεί και πέρα όμως πρέπει να τρέξουν και άλλες προϋποθέσεις, όπως ορίζει ο νόμος για να κυλήσει και να λειτουργήσει νομίμως μια μονάδα τεχνητού νεφρού.

Εμείς και με τον Περιφερειάρχη κ. Χρήστο Μέττιο ψάξαμε το θέμα και ο ίδιος δεσμεύθηκε και κάνει πράξη την υπόσχεσή του να χρηματοδοτήσει την αγορά μηχανημάτων που αφορούν την αιμοκάθαρση.

Επομένως η Περιφέρεια θα σταθεί δίπλα στο αίτημα του νοσοκομείου Καβάλας για νέα μηχανήματα τεχνητού νεφρού. Επίσης στο αίτημα του νοσοκομείου Καβάλας για νέα μονάδα τεχνητού νεφρού πρέπει να προσθέσουμε και αυτό της αναγκαιότητας πρόσληψης μόνιμού προσωπικού.

Εδώ βέβαια αυτό το θέμα αφορά το υπουργείο Υγείας και τις εργασίες που πρέπει να ξεκινήσουν και να μην είναι μάλιστα και χρονοβόρες ώστε να βρεθούν άμεσα γιατροί για να πάνε στο νησί της Θάσου».

ΔΥΟ ΓΙΑΤΡΟΙ

Με τους πρώτους υπολογισμούς χρειάζονται τουλάχιστον 2 γιατροί και 2 νοσηλευτές και από εκεί και πέρα πρέπει να υπάρχει και ένας καρδιολόγος και μιλάμε για αναγκαιότητα ενός συγχρόνου εργαστηρίου μια και πρόκειται για θέματα που πρέπει να ξεκαθαρίσουν άμεσα.

«Επίσης υπάρχει ένα θέμα που θα φέρει λογικά καθυστερήσεις αν δεν βρεθεί μια άλλη λύση. Και το λέω αυτό γιατί πρέπει να κατασκευαστεί μια καινούρια πτέρυγα για να στεγάσει τη μονάδα τεχνητού νεφρού.

Αυτή η καινούρια πτέρυγα σύμφωνα με τις προβλέψεις που ορίζει ο νέος νόμος χρειάζεται περίπου 300 τ.μ. Και αυτό είναι ένα θέμα που ίσως και να καθυστερήσει γιατί αν μπούμε στη διαδικασία κατασκευής πρέπει να βγει οικοδομική άδεια, να δημοπρατηθεί το έργο οπότε θα περάσει πολύς χρόνος.

Και το νοσοκομείο και η 4η ΔΥΠΕ και όλοι οι αρμόδιοι φορείς, πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους και μαζί με τους κυβερνητικούς βουλευτές να κάνουν το αυτονόητο. Την λειτουργία δηλαδή της μονάδας» σημείωσε χαρακτηριστικά

Παρόλα αυτά είμαστε σε έναν καλό δρόμο και όπως εκτιμά ο κ. Αντωνιάδης θα υπάρξουν εξελίξεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *