«Η κυβέρνηση είναι αυτή που έχει το μαχαίρι και το πεπόνι» τονίζει ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της ΒΦΛ Νίκος Βογιατζίδης

Δεν παρέστησαν οι νομικοί εκπρόσωποι της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων στην τριμερή συνάντηση προχθές στο Υπουργείο Εργασίας, παρά μόνον οι νομικοί των απολυμένων και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου κ. Νεφελούδης. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου των Εργαζομένων κ. Βογιατζίδη αυτή η απαξίωση προς το υπουργείο από πλευράς βιομηχανίας πρέπει να έχει και τις ανάλογες επιπτώσεις και κυρώσεις.

Συγκεκριμένα στις δηλώσεις του ο κ. Βογιατζίδης σημείωσε πως «έγινε η τριμερής, εκλήθησαν από το υπουργείο αμφότερες οι πλευρές, όπως ήταν αναμενόμενο για εμάς η πλευρά της εργοδοσίας δεν παρέστη στο τραπέζι. Και δεν παρέστη γιατί αυτός είναι ο χαρακτήρας της, αυτή είναι η τακτική της όλο αυτό το διάστημα. Φοβάται προφανώς το διάλογο, δεν τον αντέχει. Έχουμε να κάνουμε με έναν κύριο Λαυρεντιάδη ο οποίος θέλει να επιβάλει τους δικούς του κανόνες. Το θέμα για μένα πλέον και μετά την τελευταία δικαστική απόφαση είναι κατά πόσο η κυβέρνηση αισθάνεται προσβεβλημένη από αυτήν τη συμπεριφορά, κατά πόσο η κυβέρνηση μπορεί να βάλει το μαχαίρι στο κόκαλο και κατά πόσο η κυβέρνηση μπορεί τέτοιου είδους πρακτικές τύπου Λαυρεντιάδη να τις τελειώσει. Εδώ μιλάμε πλέον και μετά τη δικαστική απόφαση η οποία αναλύει σε μεγάλο βαθμό το τι έχει συμβεί στο εργοστάσιο, μιλάμε για παρένθετες εταιρίες οι οποίες λειτουργούν την ΕΛΦΕ προκειμένου να γλιτώσουν τα χρέη. Μιλάμε για ένα τεράστιο οικονομικό σκάνδαλο, μιλάμε για μια τεράστια εργατική αδικία την οποία έχουμε υποστεί εμείς και οι οικογένειές μας και μιλάμε για μία κυβέρνηση πλέον στην οποία ο κ. Λαυρεντιάδης θέλει να επιβάλει τους δικούς του κανόνες».

ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΠΟΝΙ

Συμπλήρωσε δε πως «η κυβέρνηση είναι αυτή που έχει το μαχαίρι και το πεπόνι και είναι αυτή που πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα. Ήδη έχει καθυστερήσει πολύ, ήδη εδώ και ένα χρόνο αρκείται σε ανακοινώσεις και σε μεγαλόσχημα πράγματα, χωρίς όμως να έχουν πραγματικό αποτέλεσμα μέχρι σήμερα. Το να συζητάμε με το υπουργείο μόνοι μας νομίζω ότι δεν έχει κάποιο νόημα. Νόημα θα είχε να γίνει κάποιος ουσιαστικός διάλογος. Δεν κατεβήκαμε κάτω για να κάνουμε κάποια συνάντηση με τα υπουργεία. Το υπουργείο Εργασίας είναι ένα υπουργείο που γνωρίζει πολύ καλά το θέμα, ξέρει τι ακριβώς έχει συμβεί και παλαιότερα έχει βγάλει ανακοινώσεις για το τι συμβαίνει. Είναι ένα υπουργείο που έχει τρέξει πράγματα, έχει βγάλει και τη συνυπαιτιότητα το ΙΚΑ για όλες τις εταιρίες, όμως αυτό μέχρι στιγμής δεν έχει αποτέλεσμα. Και δεν είναι μόνο το θέμα αντιμετώπισης ενός υπουργείου. Εδώ είναι το θέμα της αντιμετώπισης από μία κυβέρνηση. Διότι είναι πολυδιάστατο το θέμα των Λιπασμάτων. Αυτή η βιομηχανία δεν μπορεί να λειτουργεί με κανόνες τύπου Λαυρεντιάδη. Υπάρχουν κανόνες που διέπουν τη λειτουργία του εργοστασίου και αυτοί θα πρέπει να γίνουν σεβαστοί από όλους. Αν ο κ. Λαυρεντιάδης θέλει να επιβάλει τους δικούς του κανόνες, νομίζω ότι είναι η εκάστοτε κυβέρνηση αρμόδια προκειμένου να βάλει τα πράγματα στη θέση τους» τόνισε καταληκτικά ο κ. Βογιατζίδης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *