«Μέλημα μας η άμεση αποκατάσταση της εικόνας των Λουτρών Ελευθερών» δηλώνει ο Δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης

Όλες τις νόμιμες διαδικασίες θα ακολουθήσει η Εργοανάπτυξη Α.Ε. για τα Λουτρά των Ελευθερών μετά την καταγγελία της σύμβασης από την εταιρεία ΚΙΝΙΣΙΣ με αποτέλεσμα πλέον τα Λουτρά είναι στον «αέρα». Ο δήμαρχος Παγγαίου κ. Φίλιππος Αναστασιάδης έκανε γνωστό ότι πάγιο αίτημα του δήμου τους είναι να αναλάβουν την διαχείριση και αξιοποίηση των Λουτρών τα οποία βρίσκονται στα  γεωγραφικά τους όρια. Μάλιστα την Τετάρτη θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Παγγαίου για να αποφασίσει σχετικά και να καταθέσει το αίτημα αυτό στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας.

Ο κ. Αναστασιάδης τόνισε πως «Και εμείς πληροφορηθήκαμε για την εξέλιξη που έχουμε ότι τελικά ο ανάδοχος, ο επενδυτής, ο εργολάβος έχει σταματήσει την όλη διαδικασία για την αξιοποίηση των Λουτρών Ελευθερών. Εμείς γενικά ως Δήμος Παγγαίου παρακολουθούμε τις εξελίξεις μια και υπάρχει ενδιαφέρον από την πλευρά του Δήμου μια και γίνεται σε πανελλαδικό επίπεδο όπου υπάρχουν λουτρά ανά Δήμο η αξιοποίηση να γίνεται από την πλευρά του Δήμου στα όρια του οποίου και ζει η περιοχή των Λουτρών. Στην περίπτωση μας βέβαια έχουμε μια ιδιάζουσα συμπεριφορά μια και μιλάμε για παραχώρηση στο Β Βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δύο συνεργαζόμενοι φορείς ούτως ή άλλως.

Εμείς όμως θα κάνουμε τις κινήσεις μας έτσι και αλλιώς θα γίνει δημοτικό συμβούλιο την ερχόμενη εβδομάδα ώστε να συζητήσουμε για το θέμα. Προσωπικά δεν θέλω να προκαταλάβω εξελίξεις και αποφάσεις του Δ.Σ. αλλά είναι πάγιο αίτημα μας να αξιοποιηθούν τα Λουτρά των Ελευθερών από τον Δήμο. Τώρα αν αυτό γίνει εξ ολοκλήρου, αν υπάρξει μια συνεργασία με το Β Βαθμό Τ.Α. θα δούμε θα δούμε και τις προθέσεις της Περιφέρειας, θα μιλήσουμε και με τον κ. Μαρκόπουλο και με τον κ. Παυλίδη ώστε ποιο είναι το πλαίσιο, πώς θα μπορούσε να γίνει η καλύτερη δυνατή συνεργασία για να αναδειχθεί και να αξιοποιηθεί υπό προστασία βέβαια ένα κομμάτι του τόπου μας που μένει αναξιοποίητο.

Δεν είναι άλλωστε μόνο τα χρήματα που εισέπραττε ο τόπος από τον επενδυτή. Περί τις 50 χιλιάδες ευρώ πήρε η Περιφέρεια αλλά η επισκεψημότητα, τα οφέλη που δεν πήραν οι άνθρωποι είναι ένα θέμα ενώ η αξιοποίηση δεν έγινε και δεν ήρθε και η ανάπτυξη που θέλαμε.

Μιλάμε για εξαιρετικά λουτρά που θα μπορούσαν να προσελκύσουν κόσμο όπως παλιά, τότε που ερχόταν ο κόσμος και έτσι απλά έκανε χρήση των λουτρών. Γενικά έχουμε προσπαθήσει και με τον κ. Γάκη είπαμε ότι αυτό που απαιτούμε είναι άμεσα να τακτοποιηθεί ο χώρος. Αφού ο επενδυτής άφησε την περιοχή πρέπει να διασφαλίσουμε ό,τι απέμεινε και από κτηριακή άποψη και από άποψης καθαριότητας. Η κατάσταση που επικρατεί μας στεναχωρεί όλους και πρέπει άμεσα να γίνει κάτι γιατί η Περιφέρεια θέλει να μας βοηθήσει και σε αυτή την περίπτωση».

ΔΑΣΙΚΟ ΧΩΡΙΟ

Αναφορικά με το Δασικό Χωριό του Παγγαίου ανέφερε ότι «αυτό προχωράει κανονικά. Η πρωτοβουλία έχει προχωρήσει, νομίζω θα αποδώσει και άμεσα μάλιστα ενώ μέσα στον Ιούλιο θα λειτουργήσει το καφέ άμεσα δηλαδή μια και η συνεργασία μας πάει καλά ενώ γενικά πάει καλά η όλη υπόθεση.

Τέλος 30 Ιουνίου θα γίνει η δημοπρασία για το κάμπινγκ της Παραλίας του Οφρυνίου. Αυτό έχει και αλλιώς εδώ και ένα μήνα το έχουμε δημοσιεύσει οπότε όποιος το επιθυμεί ας βοηθήσει για να αυξήσουμε το ενδιαφέρον. Ομολογώ ότι οι όροι που έχουμε βάλει είναι σκληροί αλλά γενικά ευελπιστώ ότι θα πάμε καλά και όπως το έχουμε σχεδιάσει θα καταφέρουμε να αξιοποιήσουμε τον χώρο που θα φέρει και έσοδα ενώ και η περιοχή με την αξιοποίηση της μπορεί να φέρει γενικά έσοδα στον τόπο μας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση