Στη Σύνοδο του Συνδέσμου Ιαματικών Πηγών στη Λέσβο ο αντιδήμαρχος Καβάλας Ηλίας Καλανταρίδης από 1 – 3 Ιουλιου

Ο Αντιδήμαρχος Καβάλας κ. Ηλίας Καλανταρίδης θα εκπροσωπήσει το Δήμο στη συνάντηση του Συνδέσμου Ιαματικών Πηγών Ελλάδος, που θα πραγματοποιηθεί από 1 – 3 Ιουλίου στη Λέσβο. Την ίδια ώρα που ο Δήμος Καβάλας διαθέτει ένα από τα καλύτερα πηλοθεραπευτήρια στην Ευρώπη.

Στις δηλώσεις του ο κ. Καλανταρίδης σημείωσε πως «είναι η ετήσια Σύνοδος του Συνδέσμου Ιαματικών Πηγών, η οποία φέτος γίνεται στο νησί της Λέσβου. Συνήθως ο Δήμος Καβάλας έχει δύο εκπροσώπους, τον Αντιδήμαρχο  κ. Τσουρουκίδη και εμένα. Ο κ. Τσουρουκίδης δεν μπορεί να πάει λόγων ανειλημμένων υποχρεώσεων, οπότε θα εκπροσωπήσω εγώ το Δήμο Καβάλας. Ουσιαστικά εκεί θα δούμε ποιες θα ήταν οι δράσεις του Συνδέσμου Ιαματικών Πηγών κατά το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από την προηγούμενη φορά, ποια είναι η στρατηγική ανάπτυξης η οποία υπάρχει, ποιος είναι ο σχεδιασμός. Θα επισκεφθούμε εκεί κάποιους χώρους αντίστοιχους ιαματικών πηγών στο νησί της Λέσβου για να δούμε σε ποιο επίπεδο βρίσκονται, τι ακριβώς υπηρεσίες παρέχουν στους επισκέπτες τους και γενικά θα γίνει μια ανταλλαγή απόψεων σχετικά και με τις τελευταίες εξελίξεις που έχουμε. Καθώς έχουν δοθεί κάποιες παρατάσεις από το υπουργείο για όλες αυτές τις ιαματικές πηγές οι οποίες δεν είχαν φροντίσει εγκαίρως να αδειοδοτήσουν σύμφωνα με το καινούριο νομοθετικό πλαίσιο τους χώρους τους οποίους εκμεταλλεύονται, κάτι το οποίο έχει κάνει ο Δήμος Καβάλας και μάλιστα αν θυμάμαι καλά ήταν από τους πρώτους ή ο πρώτος ή ο δεύτερος που αναγνώρισε τα Λασπόλουτρα που έχουμε στις Κρηνίδες. Και γενικά θα δούμε τους αντίστοιχους συναδέλφους από όλη την Επικράτεια για το ποια θα είναι τα μελλοντικά βήματα του Συνδέσμου, οι προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει. Τελευταία είχαμε και μια συνάντηση στη Θεσσαλονίκη με τον υπουργό τον κ. Μάρδα (σ.σ. υφυπουργός Εξωτερικών) ο οποίος μας είπε, αν αληθεύουν αυτά τα οποία μας είχε πει, ότι σκοπός της κυβέρνησης είναι να δοθεί πραγματικά και στο τουριστικό κομμάτι που αφορά τον ιαματικό τουρισμό μια ιδιαίτερη βαρύτητα, γιατί πιστεύει ότι μπορεί να αποφέρει έσοδα τόσο στην τοπική αυτοδιοίκηση, όσο και γενικότερα στο ελληνικό κράτος».

ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ

«Στον τομέα των λασπολούτρων είμαστε οι κορυφαίοι. Βέβαια στη χώρα μας δεν υπάρχουν πολλές πηγές, αλλά βάσει των ιδιοτήτων των θεραπευτικών που γνωρίζουμε επισήμως ότι έχουν τα Λασπόλουτρά μας, είμαστε από τις καλύτερες πηγές στην Ευρώπη. Ήδη ο Δήμος Καβάλας έχει κάνει πρόταση και κατά πάσα πιθανότητα θα ενταχθεί στις χρηματοδοτήσεις τις καινούριες από το ΕΣΠΑ, έτσι ώστε να γίνει μια πολύ μεγάλη επένδυση στο χώρο των Λασπολούτρων της τάξεως του 1,5 με 2 εκατομμυρίων ευρώ. Είναι μια από τις προτάσεις που καταθέτουμε κι όλα δείχνουν ότι είναι ένα από τα έργα που θα χρηματοδοτηθούν» τόνισε καταληκτικά ο κ. Καλανταρίδης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.